Motorni trimeri

Da biste odabrali trimer koji je po Vašoj mjeri i u skladu sa vašim potrebama neophodno je ispitati sljedeća tri kriterija.

Vertikulacija

Vertikulacija je proces uklanjanja mrtvih dijelova biljaka sa površine travnjaka. Najčešće je to lišće, koje se može pojaviti prirodnim odumiranjem, ili nakon košenja od pokošenih dijelova lišća, koji nisu uklonjeni nakon kosidbe. 

Osnivanje travnjaka

Osnivanja travnjaka može se obaviti na različite načine, a koji će se od načina koristiti ovisi od željene brzine da se napravi travnjak, opreme i financijskih mogućnosti. 

Košenje

Prije košenja neophodno je obaviti pripremu travnjaka koja podrazumijeva čišćenje podloge od otpadaka biljnog porijekla (grana, lišća, otkosa) ali i čvrstih materijala (kamenja, šute, odbačene ambalaže...). Popravka nivelacije terena također predstavlja sastavni dio pripreme terena za košenje.

Navodnjavanje travnjaka

Ukoliko nema dovoljno prirodnih padalina, potrebno je obaviti navodnjavanje. Propusti i nedostaci u praksi u oblasti agrotehnike, često se rješavaju pojačanim navodnjavanjem. Međutim, tako se ne postižu željeni rezultati, a nije ni ekonomično. 

Žive ograde

Zimzelene žive ograde djeluju masivno i ukoliko im se ostavi dominantan prostor mogu biti vrlo teške, posebno u zimskim mjesecima. Listopadne žive ograde se smatraju pogodnijim jer propuštaju više svjetla, pogotovo zimi.