Motorne pile

Da biste odabrali motornu pilu koja je po Vašoj mjeri i u skladu sa vašim potrebama, neophodno je ispitati sljedeće kriterije:

1. ELEKTRIČNE ILI BENZINSKE
Prvi važan kriterij u izboru pile je taj da li želite motorni ili električni pogon. I jedni i drugi imaju svojih prednosti tako da ne postoji samo jedan točan odgovor. Ukoliko živite u urbanoj sredini, i koristili biste pilu za rezanje manjeg ogrjevnog drva i imate pristup električnoj mreži u svakom trenutku, a ne volite buku - onda su Villager® električne pile pravo rješenje za Vas. Ako se planirate baviti sječom drva i pripremom ogrjevnog i građevinskog drva, onda za Vas imamo široku gamu motornih pila, različite snage i namjene. Vi odlučite.

2. NAMJENA
Samu namjenu i način korištenja pile određuje Vaš izbor. Ako se planirate baviti rušenjem drveća većeg opsega i dužine onda treba razmisliti o nekoj motornoj pili veće snage, sa dužom reznom garniturom. Ako pripremate ogrijevno drvo, tu su dvoručne pile manje snage i manje dužine vodilice i lanca. Ukoliko se planirate baviti npr. razgranjavanjem stabala i rezanjem tanjeg ogrijevnog drva preporuka su jednoručne motorne pile. Izbor je na Vama.

3. FREKVENCIJA KORIŠTENJA
Frekvencija korištenja motorne pile je bitan kriterij prilikom izbora istih. Ako je planirate koristiti nekoliko puta u sezoni, onda Vam preporučujemo neku od pila iz narančaste “hoby” linije. Sa druge strane, ako ste zagriženi šumar koji sate i sate provodi u rušenju, razgranjavanju i kraćenju drva, onda su za Vas neke od moćnih motornih pila iz “black edition” linije. Crnu i narančastu liniju ne razlikuje samo boja, već niz tehničkih rješenja, izbora komponenti, materijala i reznih garnitura. Crno ili narančasto?

Podelite:
public.blogSidebar
Top