O Villager®-u

O Villager®-u

Osnovan 2005, Villager je prerastao u jedan od vodećih brendova vrtnih i električnih alata na Balkanu. Naš trud je i dalje usmjeren ka tome da postanemo jedan od lidera u jugoistočnoj Europi. Oficijalno sjedište Villager-a nalazi se u Sloveniji (EU). Villager je inicijalno osnovan u Srbiji. Kombinacije atraktivnog dizajna, inovacije, materijala, visokih standarda kvalitete i društvene odgovornosti zajedno sa preciznim planiranjem i kompetitivnim cijenama naša su glavna dostignuća i prednosti koje nas razlikuju od konkurencije.

Naša misija – Ostvarivanje najbolje “vrijednosti za novac”, vrtnog i električnog alata za široku upotrebu.

Naša vizija – U narednih nekoliko godina Vil­lager nastoji da postane jedan od lidera u istočnoj Europi, kao i prvi izbor hobista, obrtnika i farmera. Tamo gdje su kvaliteta i cijena prednost, tamo ćete nas pronaći. Cilj nam je da ljudima olakšamo život i učinimo ga bogatijim nudeći im kvalitetne proizvode koji su lako dostupni.

Villager®- činjenice i brojke

Zaposleni: 

 • ukupno 117 zaposlenih

 • ​65 pozicioniranih u sjedištu u Srbiji

 • 11 u službi R&D

Proizvodi: više od 250 vrsta proizvoda

Prodaja: Više od 2.150.000 strojeva je prodano do 2020, ne uključujući ručne alatke i dodatke.

Povijest Villager®-a

             2005 - Villager je osnovan

             2007 – Villager započinje novu kategoriju električnog alata- Power Tools

             2010 – Početak prodaje na EU tržištu

             2011 – Villager započinje novu liniju proizvoda - Villager Black Edition

             2014 – Otvara se nova kompanija u Sloveniji

             2015 – Započinje OEM (Original equipment manufacturer) proces proizvodnje

             2016 – Villager store™

             2017 – Villager challenge™

             2018 – Villager uvodi novu liniju akumulatorskih proizvoda FUSE™

                           Villager uvodi novi principijelni redizajn proizvoda

             2019 – Villager otvara tvrtku u Rumunjskoj, Villager Romania

                          Villager investira u novu generaciju akumulatorskih alata i razvija napredne funkcije za tržište, koji će pratiti razvoj industrije 4.0

             2020 Villager® predstavlja novu liniju robotskih kosilica

Villager® portfolio

Svaki proizvod koji kreiramo nastaje iz naše ideje da učinimo dom boljim mjestom. Villager proizvod je izrađen tako da radi iznova i iznova, kako bi naši kupci mogli njegovati svoje vrtove/dvorišta na najbolji mogući način.

Četiri grupe proizvoda:

FUSE™
Garden tools
Power tools
Ručni alati

Naše vrijednosti

 • Usmjerenost na kupce

 • Usmjerenost na rezultate

 • Preuzimanje rizika

 • Sjajno mjesto za rad

 • Kvaliteta

 • Disciplina

Strategija

 • Profitabilnost i održivi razvoj

 • Unaprijeđivanje naše pozicije na postojećem tržištu

 • Proširenje na nova tržišta

Strategija robne marke

 • Pokriva cijeli segment u okviru kategorije proizvoda

 • Fokusira se na kategorije proizvoda sa visokim prometom

 • Odličan odnos vrijednosti i novca

 

I &R (Istraživanje i razvoj)

Istraživanje i razvoj predstavlja glavnu konkurentnu prednost koja je pretvorila Villager u jedan od vodećih brendova vrtnih i električnih alata u Europi. U kontinuitetu smo posvećeni razvoju i inovaciji i investiramo u istraživanje i razvoj na visokom nivou. Implementiramo najefikasnije strategije za razvoj novih proizvoda (testiranje i dizajn proizvoda – izrađivanje prototipa – kontrola kvalitete i testiranje proizvodnje pilot prototipa – finalna kontrola kvalitete i testiranje), što nam omogućuje da postignemo fleksibilno konstruiranje i razvijanje dijelova.

Dizajn i konstrukcija

Analiza zahtjeva tržišta nam je omogućila bolji uvid u tipove i karakteristike proizvoda koje naši klijenti potražuju, a naš dizajnerski tim pokušava da te iste zahtjeve ispuni. Koristimo najmoderniji softwar za konstruiranje koji nam omogućuje da parametrično vršimo izmjene na proizvodu ili na dijelovima proizvoda, kao i da ispratimo efekte tih promjena u isto vrijeme.  Osim konstruiranja uz pomoć najmodernijih softwar-skih alatki, mjerimo i analiziramo naponske sile unutar dijelova i okvira kako bi uklonili sve moguće nedostatke i tržištu ponudili isključivo proizvode vrhunske kvalitete.

 

Proizvodnja i kontrola kvalitete

Dostigli smo visok nivo kvalitete proizvodnje koja je zdrava i ekološka. Detaljno analiziramo dijelove i profile strojeva i na taj način osiguravamo kvalitetu proizvoda i minimaliziramo ili na vrijeme uklonimo sve potencijalne nedostatke. Proizvodimo strojeve i alate koji poštuju sva primjenljiva pravila, propise i standarde, uz pomoć stroge kontrole kvalitete. Više od miliun zadovoljnih kupaca su čvrst dokaz da dizajn i proizvodnja naših proizvoda garantira apsolutnu sigurnost i dugotrajnost.

 

Villager® proizvodi

Villager proizvodi su dizajnirani, testirani, i odabrani tako da zadovoljavaju europske EC direktive i standarde. Naše proizvode karakterizira visoka kvaliteta, moderan dizajn, pouzdanost, inovativnost, sigurnost i priuštivost. Izbor Villager proizvoda uključuje pažljivo odabrane vrtne i alate za kućanstvo, testirane u stvarnim uvjetima koji zadovoljavaju najviše standarde pouzdanosti. Također nudimo adekvatnu dodatnu opremu za sigurnu upotrebu istih. Kompletno iskustvo Villager brenda uključuje usluge nakon kupovine; rezervne dijelove; tehničku podršku i servisiranje. Mi u Villager kompaniji brinemo o našim klijentima i njihovim globalnim, regionalnim ili lokalnim zahtjevima. Gdje god da se Vi nalazite, nalazi se i Villager kancelarija u Vašoj blizini koja Vam može pružiti specijalizirane konzultacije.

 

Rezervni dijelovi

Naši originalni rezervni dijelovi se razvijaju usporedo sa Villager strjevima, što znači da zadovoljavaju iste kriterije i da su testirani na isti način kao i dijelovi koji se koriste u proizvodnji. Na ovaj način su osigurani tolerancija i marginalne performanse karakteristika koje bi trebale biti zadovoljene, kao i kompatibilnost strojeva i rezervnih dijelova. Rezervni dijelovi su dostupni i nakon što se proizvodnja određenog stroja obustavi, tako da lako možete nastaviti koristiti isti stroj godinama. Efikasna globalna mreža sa jakim logističkim sistemom osigurava brzu i sigurnu isporuku u region, u roku od 24h nakon plasiranja narudžbe. Servisni dijelovi mogu biti dio Servisnog ugovora ili mogu biti naručeni direktno iz našeg servisnog centra.

 

Servisna mreža

Kvaliteta proizvoda se određuje u skladu sa brojem različitih parametara. Jedan od istih je mogućnost servisiranja proizvoda tokom i nakon jamstvenog perioda, kao i mogućnost nabavke originalnih rezervnih dijelova. Ovlašteni servisni dobavljači imaju iskustvo i znanje neophodno za efikasno rješavanje širokog spektra problema. Villager servisna mreža se konstantno širi i unapređuje sa ciljem da zadovolji naše kupce. Villager servisni dobavljači vrše popravke Vaših strojeva i nabavku rezervnih dijelova, tako da imate sve na jednom mjestu.

 

Villager® i globalna tržišta

Villager provodi personalizirani marketing i aktivnosti vezane za pristup tržištu, kao i niz programa i aktivnosti širom svijeta, krojenih po svakom pojedinačnom ključnom tržištu i distributerskom kanalu.

Nastavljamo upotrebljavati naše ključne prednosti u korist inovacije, tehnologije i regulatornog iskustva, dok u isto vrijeme postižemo međusobnu sinergiju između proizvodnje, istraživanja i prodaje.

Naše proizvode prodaju veletrgovci, distributeri, prodajni lanci, specijalizirane prodavaonice.

 

Villager® International

Naši internacionalni distributeri dostavljaju proizvode trgovcima. Efikasno surađuju sa nama, razumiju naše strateške ciljeve i kulturu naše kompanije i održavaju bliske poslovne odnose sa svojim lokalnim kontaktima. Naši timovi rade neumorno na identifikaciji najboljih proizvoda za naše kupce. Oni realiziraju svoje aktivnosti na tržištu putem Villager-ovog koncepta trgovine. Povjerenje unutar njihove trgovačke mreže je zagarantirano zajedničkim partnerstvom, posvećenošću izvanrednoj usluzi i brigom o svakom pojedinačnom kupcu.Trgovci su obrazovani eksperti na svojim poljima koji najbolje razumiju zahtjeve i potrebe za određenim strojem i samim tim pronalaze najbolje rješenje za Vas. Na taj način Vam pružamo, između ostalog, dodatnu kontrolu nad plasmanom proizvoda, odličnu izloženost robe i profesionalne usluge.

 

Villager® marketing

Villager® e-podrška - Nova platforma za B2B komunikaciju

                                          - Portal za marketing podršku

Društvena mreža -  Ozbiljan pristup oglašavanju na društvenim mrežama (Facebook, Youtube, Instagram, Linkedin)

Villager Store™ - koncept prodavaonica sa kombinacijom visoko-kvalitetnih proizvodnih linija i brendova. Villager Store™ predstavlja modernu interpretaciju turbulentne kupovine i lojalnosti klijenata.

Villager Challenge™ - započet u svrhu edukacije, prezentacije i konkurencije za sve ljubitelje Villager strojeva i alata.

Villager Demo – prezentacije i demonstracije Villager proizvoda.

Reklamiranje – katalozi, lifleti, novine, časopisi, reklame za televiziju, reklamiranje na radu, bilbordi, sportska i druga sponzorstva, itd.

Top