Politika privatnosti

Mi smo posvećeni i poštujemo pravo na privatnost naših kupaca. Ova politika privatnosti objašnjava kako se prikupljaju, čuvaju i koriste vaši osobni podaci kada posjetite našu stranicu.

Naš primarni zadatak je zaštititi Vaše osobne podatke dok boravite na našoj stranici. Izjavom o zaštiti osobnih podataka želimo  Vas obavijestiti o tome koje informacije Villager doo prikuplja prilikom Vaše posjete i kako se iste koriste.

Suglasni ste da se prilikom Vaše posjete našoj stranici na web adresi www.villager.hr mogu prikupljati opće informacije koje se ne koriste kao osobni podaci (što znači da se te informacije ne registriraju). Web serveri koji se koriste u tu svrhu mogu prikupljati sljedeće podatke: ime Vašeg Internet provajdera, web stranicu sa koje ste nas posjetili, web stranice koje posećujete dok ste na našoj stranici, Vašu IP adresu i sl. Ove informacije se analiziraju u anonimnom obliku i isključivo se koriste radi usavršavanja naše stranice u pogledu atraktivnosti, sadržaja i funkcionalnosti.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu politiku privatnosti prije nego počnete koristititi našu stranicu, jer će se odredbe ove politike privatnosti primjenjivati na Vas korištenjem naše stranice. Preporučujemo da odštampate i zadržite kopiju ove politike privatnosti za buduću uporabu.

Pristupom, pretraživanjem i korištenjem naše stranice, potvrđujete da prihvaćate ovu Politiku privatnosti i suglasni ste se uvjetima iste. Ako ne želite da se Vaši podaci koriste kao što je navedeno u ovoj Politici privatnosti, ne bi trebali koristititi našu stranicu.

Vaše korištenje naše stranice, uključujući bilo kakav Vaš upit, regulirano je kompletnim uvjetima našeg poslovanja, kao i uvjetima korištenja stranice, a koji su svi navedeni na stranici. Molimo Vas da odvojite vrijeme za pažljivo čitanje istih, jer sadrži bitne uvjete i odredbe koji se odnose na Vas.

Tko smo mi?

Za potrebe Zakona o zaštiti osobnih podata, vaše osobne podatke prikuplja i obrađuje kompanija Villager doo.

Koje informacije prikupljamo?

Kada posjetite našu stranicu, suglasni ste da mi možemo prikupiti:
informacije kao što su Vaša IP adresa, tip i verzija Vašeg browser-a i druge anonimne
informacije koje prikupimo prilikom Vašeg korištenja i pregleda naše stranice, kako bi nam to pomoglo da poboljšamo našu stranicu i usluge koje Vam pružamo.

Vaše osobne podatke kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa, kada ste se registrirali na stranici ili kada ste nam poslali upit.

Prvi put kada se registrirate na stranici (čak i ako se niste registrirali prije toga), mi ćemo znati tko ste Vi i biti ćemo u mogućnosti povezati informacije koje prikupimo o vašim aktivnostima (preko Interneta, telefona, kompjutora, tableta i sl.) sa Vama.

Osobni podaci se prikupljaju samo ako su nam dostavljeni prilikom registracije, popunjavanjem formulara ili slanjem e-mailova, kao i prilikom slanja drugih upita ili zahtjeva. Prikupljeni osobni podaci se vode i dostupni su po osobnom, predmetnom ili drugom osnovu, u okviru zbirke podataka, a za njih je odgovoran rukovodioc podacima. Način korištenja baze podataka i Vaše informacije prikupljene na opisan način je takav da isti ostaju kod kompanije Villager doo.

U tom smislu, registracijom na naš portal Vi, kao kupac-korisnik, dajete suglasnost da Villager doo prikuplja i obrađuje sljedeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): Vaše (korisnikove) osobne podatke navedene u registracijskoj formi i podatke o Vašim (korisničkim) upitima.

Spomenuta suglasnost za obradu podataka se daje u svrhu upoznavanja Villager doo sa Vašim kupovnim navikama, u informativne svrhe, kao i za naše druge potrebe u vezi sa poslovanjem.

Vi kao posjetilac ste upoznati sa pravom da u svakom trenutku možete u cjelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cjelosti će prestati obrada vaših podataka kao i registracija kod nas.

Vi kao posjetilac ste upoznati sa pravom da u svakom trenutku možete i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka.

Kao što smo naveli, posjetilac ima pravo  u svako doba opozvati pismeno pristanak za obradu osobnih podataka. U tu svrhu dovoljno je da pošaljete e-mail na našu kontakt e-mail adresu info@villager.si

Šta radimo sa informacijama koje prikupljamo?

Glavni razlog zbog kojeg koristimo takve informacije (Vaše osobne podatke) je u tome da Vam pružimo odličan proizvod i usluge, kao i da Vas obavijestimo o kvaliteti naših proizvoda i usluga, odnosno da Vam pružimo mogućnost da budete obaviješteni o svim dodatnim informacijama u vezi sa kompanijom Agromarket doo.

Takve informacije također koristimo:
- za odgovoranje na Vaša pitanja;
- za razvijanje i poboljšanje naših proizvoda i usluga;
- za statistiku, istraživanje tržišta, ispitivanja i svrhu istraživanja radi upravljanja našom stranicom i za naše
unutrašnje poslove;
- za poboljšanje naše stranice, kao i da osiguramo da sadržaj koji je predstavljen na stranici bude na
najefikasniji način primjenljiv za Vas i Vaš kompjutor, telefon, tablet i sl.;
- da Vas obavijestimo o promjenama na našoj stranici ili o promjenama naših usluga;
- za mjerenje i procjenjivanje efikasnosti oglašavanja naših proizvoda;
- da Vam pružimo informacije o proizvodima ili uslugama za koje mislimo da Vas mogu interesirati.

Suglasni ste da možemo zadržati kopije bilo koje korespondencije koju nam pošaljete i mi ćemo zadržati i čuvati podatke o vašoj registraciji. Bilo koje osobne podatke koje nam pošaljete i bilo koje informacije iz kojih Vas možemo identificirati, mi zadržavamo i posjedujemo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Sa kime dijelimo ove informacije?

Vaše osobne podatke ni na koji način nećemo prosljeđivati trećim osobama ni mi ni osobe koje postupaju po našim instrukcijama, odnosno mi možemo podijeliti Vaše osobne podatke samo sa našim povezanim kompanijama i odabranim trećim osobama koje obavljaju usluge za nas (kao što je npr. agencija koja se bavi direktnim marketingom), koji će koristiti navedene podatke samo za pružanje usluga koje smo mi zahtjevali. Kompanije koje mi angažiramo u našem poslovanju po bilo kojem osnovu, mogu koristiti Vaše osobne podatke strogo u skladu sa našim uputstvima i u druge svrhe se ne mogu koristiti, osim u nekim slučajevima, ali samo na osnovu zakona, ili na zahtjev nadležnog državnog tijela.

Mi, također, zahtijevamo od svih osoba sa kojima surađujemo da tretiraju Vaše osbne podatke kao povjerljive i u skladu sa svim važećim propisima koji se tiču zaštite osobnih podataka.

Gdje čuvamo vaše osobne podatke?

Podaci koje prikupljamo od Vas se mogu prenijeti ili čuvati od strane izabranih trećih osoba. Unošenjem Vaših osobnih podatka, suglasni ste za takvo prenošenje, čuvanje i obradu podataka. Mi ćemo poduzeti sve razumne korake kako bi se osiguralo da se Vaši podaci tretiraju kao povjerljivi i u skladu sa ovom politikom privatnosti.

Vaše osobne podatke čuvamo onoliko vremena koliko traje pružanje usluge koju ste zatražili ili za koju ste nam dali odobrenje, pod uvjetom da to nije u suprotnosti sa pozitivnim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Kompanija Villager doo, odnosno rukovalac podacima i osoba koje podatke obrađuje, poduzima tehničke, kadrovske i organizacijske mjere osiguranja da bi zaštitila informacije koje ste učinili dostupnim od nenamjerne ili namjerne zlouporabe, gubitka, uništavanja, promjena ili pristupa istim od strane neovlaštenih osoba. U slučaju prikupljanja i obrade osobnih podataka, informacije će biti prosljeđene u kodiranom obliku da bi se spriječila njihova zlouporaba od strane trećih osoba. Naše mjere osiguranja podataka stalno se provjeravaju u skladu sa tehničkim dostignućima.

Nažalost, prijenos informacija preko Interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi da u svakom slučaju zaštitimo Vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti za sigurnost odnosno sigurno prenošenje bilo kojeg podatka koji je prenešen na našu stranicu ili sa naše stranice i svaki prijenos podataka je na Vaš vlastiti rizik.

Fišing/Fishing (krađa podataka)

Fišing je pojam koji označava pokušaj da netko ukrade osobne podatke korisnika ili podatke o njegovom računu. "Fišeri" koriste lažne elektronske poruke koje vode korisnika do falsificiranih stranica gdje korisnik, na osnovu takve prevare, unosi svoje osobne podatke, kao što su brojevi kreditnih kartica, korisnička imena ili lozinke, a izgledom stranice stvaraju zabludu da je korisnik na željenoj stranici.

Ukoliko primijetite takve poruke ili netko traži Vašu lozinku tvrdeći da radi za nas, molimo Vas da prijavite takvu situaciju preko naše kontakt forme na stranici ili direktnto na adresu naše kompanije info@villager.si

Kako da izvršite uvid ili dobijete kopiju podataka koje smo prikupili?

Vi, kao korisnik, imate pravo zahtijevati od rukovaoca podacima da Vas istinito i potpuno obavijesti o obradi osobnih podatka, da izvršite uvid u prikupljene podatke koji se odnose na Vas, da ih kopirate, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i pratećim propisima. Rukovalac podacima je dužan da Vaš zahtjev za obavještavanje i uvid riješi bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva.

Također, imate pravo da provjerite, ispravite, dopunite, ažurirate ili brišete podatke koje u vezi sa Vama čuva rukovalac podacima, ako su po Vašem mišljenju zastarjeli ili netočni. U tu svrhu dovoljno je da izmjene pošaljete na našu kontakt e-mail adresu ili osobi zaduženoj za obradu podataka na e-mail adresu: info@villager.si

Povezivanje sa drugim stranicama

Može se desiti da se povežete sa drugim stranicama koje nisu pod našom kontrolom i na koje mi nemamo nikakav uticaj. Nakon što ste napustili našu stranicu, suglasni ste da mi ne možemo biti odgovorni za zaštitu,privatnost, povjerljivost i sl. za bilo koju informaciju ili podatak koji ste primili sa takvih stranica.

Promjene u našoj Politici privatnosti

Bilo kakvo usaglašavanje ili promjene koje unesemo u ovu Politiku privatnosti biti će objavljene na našoj stranici, te se preporučuje da s vremena na vrijeme, isto provjerite.

Suglasni ste da mi zadržavamo pravo da u svakom trenutku vršimo adekvatne izmjene, također i u slučaju promjena pozitivnih propisa.

Ako imate problem, pitanje ili ideju, molimo Vas da se obratite sa prijedlogom. Uslijed neprekidnog razvoja Interneta neophodno je da Izjavu o zaštiti osobnih podataka prilagođavamo s vremena na vrijeme.

Kako da nas kontaktirate?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o našoj Politici privatnosti, kontaktirajte nas na adresu Villager d.o.o.,
Kajuhova ulica 32P, Ljubljana Moste, Slovenia, ili na našu kontakt e-mail adresu: info@villager.si

Top